Prezentacija projekta „Više od 5 za cret”

U četvrtak, 21. lipnja 2024. godine, obilježili smo Dan škole na poseban način. Ujedno smo i prezentirali rezultate rada na projektu „Više od 5 za cret”.

Prigodan program pripremili su učenici nižih i viših razreda sa svojim učiteljicama, kroz razne izvannastavne aktivnosti. Na početku programa sve nas je pozdravio gospodin Anto Ćališ, ravnatelj škole, posebno pozdravivši gošću Martinu Pavlović Sušilović iz Javne ustanove „NATURA VIVA”, članove KUD-a Sv. Rok Skakavac, gospodina i gospođu Bukovac, učenike OŠ Dragojla Jarnević s mentoricom Marijom Šako te roditelje.

Voditeljica projekta, učiteljica Blaženka Mravunac, prezentirala je projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u sklopu izvannastavnih aktivnosti Mladi ekolozi, Mali kreativci, Cvjećari te Učenička zadruga. Cilj projekta je unapređivanje skrbi o močvarnom staništu Cret Banski Moravci objedinjujući istraživačko učenje uz razvijanje praktičnih i poduzetničkih vještina učenika. Ove godine smo izrađivali sklopive stolce koje će učenici koristiti prilikom rada na terenu. Sklopivi stolci su uručeni i članovima KUD-a s kojima škola također ima izvrsnu suradnju. Prezentiran je kratki film izrade stolaca. Pri izradi su se posebno istaknuli učenici Renato Radman i Petar Horvat, uč. 8.r. koji su ove godine predstavljali našu školu na Županijskoj smotri učeničkih zadruga. Osvojili su izvrsno 3. mjesto i plasirali se na Državnu smotru koja će se održati u rujnu u Poreču. Na Državnu smotru mladih tehničara plasirala se i učenica Nina Malobabić. U sklopu projekta, a u suradnji s JU NATURA VIVA koja je i partner u projektu, prezentirano je istraživanje o utjecaju dabrova na cretno područje. Suradnju s Javnom ustanovom nastavit ćemo i u narednom razdoblju. Nakon prigodnog programa, učiteljica Blaženka Mravunac je s učenicima naše škole i učenicima gostima iz OŠ Dragojla Jarnević, pripremila radionicu analize vode i tla s cretnog područja.

U druženju i učenju prošao je još jedan Dan škole.