„I ja sam Pipi !”

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, u organizaciji Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, naši mali četvrtaši (u pratnji učiteljice Dijane Lamešević i školske knjižničarke Marije Košutić) pridružili su se događanjima posvećenim 115. godišnjici rođenja spisateljice Astrid Lindgren i njezinoj najpopularnijoj junakinji Pipi Dugoj Čarapi.

Učenici su pogledali izložbu i kratku prezentaciju o životu i stvaralaštvu ove poznate švedske književnice s posebnim naglaskom na nastanak priča o Pipi Dugoj Čarapi te njezinoj važnosti za dječju književnost. Nakon toga su učenici sudjelovali u kvizu i na licu mjesta provjerili koliko su pažljivo slušali i pamtili glavne podatke. Naravno, četvrtaši su se pripremili za ovaj pothvat posudivši prethodno knjigu „Pipi Duga Čarapa” u Bibliobusu (koji svake druge srijede dolazi do naše škole i dovozi nam novo štivo za čitanje) i pročitavši je. Uslijedila je likovna radionica za likovni natječaj „Da sam ja Pipi…” gdje su učenici crtali sebe kao superjunaka koji, poput Pipi ima barem jednu vještinu kojom može svijet učiniti boljim mjestom, a zatim tu vještinu i opisali u nekoliko rečenica na samom crtežu.

Po završetku smo, uz stručno vodstvo knjižničarke, obišli i ostale odjele Gradske knjižnice. Bilo nam je zabavno i vrlo, vrlo poučno.